Monday, 24 September 2012

The 2012 Railroad Revival Tour T-Shirt Design Contest

Op Redbubble was er weer eens een wedstrijd waar ik geen nee tegen kon zeggen, als was het alleen maar omdat de hoofdprijs 3000 dollar is die ik heel hard kan gebruiken. Het gaat om deze wedstrijd The Railroad Revival tour 2012
Het borrelde niet meteen van inspiratie toen ik erover las dus het was wel wat wroeten. Toch is er uiteindelijk een mooi resultaat op papier komen te staan.
Ook heel belangrijk aan deze wedstrijd, er is GEEN community voting (thank God!) Dus maken alleen de goede ontwerpen kans om te winnen en niet de populaire mensen.

Even wat uitleg over het festival dat een T-shirt nodig heeft. het is dus een festival in Amerika, en viert de spoorwegen. Ze doen dat door met een ongelooflijk coole en oude trein door Amerika te reizen en acht stops te maken waar dan het festival plaats vind.

On Redbubble there was a new competition where i couldn't say no to. It is this competition.
I dind't get inspired right away when i read it, but it came with time. 
Also very important about this competition, there is NO comunity voting (thank God!) That means the good and strong designs make a chance on winning and not the populair people.

A little explanation about the festival. It is in Amarica and they celebrate the railways. They do that by traveling with a very old and cool  train through Amarica. they will stop at 8 places and the festival will be at those 8 places.   

Ik werd geinspireerd voor mijn tekeningen door Jan van der Veken. Ik hou echt van zijn composities en zijn stijl. Op hetzelfde moment heb ik er helemaal mijn eigen ding van gemaakt. Het was ook de eerste keer dat ik met volwassenen in mijn achterhoofd aan het tekenen was. Ik heb dat hiervoor nog niet echt gedaan.

For my design i got inspired by Jan van der Veken, i really love his compositions and style. At the same time i made my own thing of it. It also was the first time i was drawing with adults in my mind. I didn't really did that in the past.  


Het was verbazend hoe snel die mannetjes op papier stonden. Bijna verdacht te snel.
It was amazing how quick i could draw the figures. It was almost to good to be truth.


Uiteindelijk heb ik al de schetsen bij elkaar gephotoshopped en digitaal op illustrator verder gewerkt.
In the end I put all the sketches in 1 drawing and went on digital in Illustrator.


Net zoals Jan van der Veken heb ik dus de atoomstijl gebruikt. het is een stijl van de vroege jaren uit de 20ste eeuw. Niet toevallig de jaren dat de trein van de railroad revival rond reed. Het gaat over een duidelijke zwarte lijn. Een lijn die tegelijk de kleur is van de tshirt waar het op terecht gaat komen. En dat omdat er maar 5 kleuren mochten gebruikt worden (geen makkelijke opgave.)

Just like Jan Van der Veken I made use of the atom style. It is a style from the early years in the 20th century. Not coincidental the years the train from the railroad revival was riding around. It is all about a clear black line. The line that in my design is also the colour of my T-shirt. And that is because i could only use 5 colours in my design. (not an easy task)En uiteindelijk zijn ze als donkere en lichte t-shirt te kopen
And in the end they are availibel as a dark and light t-shirt.No comments:

Post a Comment