Saturday, 2 March 2013

Rupert the tailor

Dit is een wedstrijd waar ik voor was uitgenodigt, het was om een logo te maken voor een online klerenmaker. Hij wou een klerenschema en stijl uit asterix en obelix of kuifje. Het zag er een leuke wedstrijd uit dus ik probeerde eens. Ook ben ik wat meer nieuwe dingen aan het proberen in het striptekenen en dit was dus een leuke kans om daar eens op verder te gaan. 

This is an other little competition that I was invited to. It was about making an illustrative logo for an online tailor. He wanted to work with a colourscheme and style from asterix and obelix or tintin. It was a fun competition so i thought to try. Also because i am trying some new things in comicbook drawing. This was the perfect opportunity.


Ik moest veel schetsen! proberen en nog eens proberen. Ik was niet echt tevreden met zijn gezicht en kreeg het maar niet juist. Het nam wat tijd in beslag. Klein detail, het gezicht is gebaseerd op een portret van de kleermaker zelf. Een ander ideetje dat ze hadden voor de wedstrijd.

I had to sketch a lot! try and retry. I wasn't pleased with his face and tried to get it right. It took a little while. Small detail, the face is based on a picture from the tailor himself. It was an other request.


Uiteindelijk kwam ik met dit mannetje. Hij is oke maar niet geweldig. Maar ik wou niet meer tijd in deze wedstrijd steken dan dat ik al gedaan had.

And finally i came up with this little gentleman. He is just okay, not great. But i didn't want to put more time in this competition than i already did. 

 

Ik probeerde wat kleur. Maar uiteindelijk kwam ik terug op een zeer simpel en brave inkleuring die het vintage gevoel van het logo kracht bijzette. De plaatsing van de tekst vind ik ook niet zo geweldig, het rammelt nog wat zoals ik zou zeggen. Maar nogmaals, ik wou niet meer tijd in dit logo steken dan dat ik al gedaan had want de kans dat ik er iets uit zou halen was zeer klein en daarbij waren er andere taken die op mij aan het wachten waren. 

I tried some colouring but finnaly i went back to very simple and old colours. Something wich works very good for the vintage feeling of the logo. The placement from the typo isn't great either. But again, i didn't wanted to put more time in this logo because the chance of winning and getting something out of it was pretty small and i did have other assignments that i needed to finish.


Het was dus vooral een klein onderzoekje en uittesten van mijn kunnen op korte periode
So it actually was a little experiment and getting to know my drawingstyle in comic and this in a little short time. 

No comments:

Post a Comment