Tuesday, 23 April 2013

Mijn afgelopen stage

This blogpost won't be available in English. It is about my internship with Mario Boon

Op de voorlaatste dag mocht ik nog een tekening inkten. 
Maar vooral ook mijn handtekening erbij opzetten.  
TOF!! Mijn eerste ondertekening.


9 weken heb ik bij Mario Boon stage gelopen. En ik vond het heerlijk. Het was relaxed (toch tegenover schoolwerk) deed zijn werk wat me veel bijleerde over de "echte" wereld. En kreeg tegelijk ook de ruimte en tijd om aan mijn eigen werken te werken. Iets wat je binnekort hier wel te zien zal krijgen.

Echt, als ik op die manier een illustrator kan zijn dan ben ik een gelukkig mens. Ik zou alleen geen katten nemen maar een hond die me af en toe naar buiten dwingt door zijn snuit op mijn schoot te leggen en zo te bedelen om te gaan wandelen.

Gisteren heb ik dan mijn eindverslag geschreven en er kwamen interessante dingen naar voor. Ineens was me heel het schoolgebeuren verklaart. 

Dit is wat ik onder andere schreef:

"Bij Mario kreeg ik van hem het vertrouwen en de ruimte om aan projecten te werken. Ook was er ruimte voor mijn eigen werken waar hij dan zijn feedback op gaf. Het was een hele andere manier van een mentor hebben. Het schools gebeuren viel weg. Ik werd als gelijkwaardige gezien en naar waarde geschat. Er was geen rivaliteit of medestudenten om je aan te meten. Er waren geen momenten waarop je de aandacht van de docent moest vangen om raad te vragen. Ik werkte met plezier en zonder onzekerheden naar deadlines toe.
Het is dit hele pakket van gevoelens dat me veel heeft geleerd in de stage.
Hiervoor wist ik niet zeker als ik wel zou standhouden in de passie om illustrator te zijn. Ik wist niet waarom ik steeds op muren botste. Deze (school)muren waren tijdens de stage dan ook helemaal verdwenen. Als ik thuiskwam van bij Mario had ik zin om zelf in mijn projecten te springen. Ik heb mijn eindwerk al zo ver mogelijk voorbereid. Ben eindelijk aan mijn strip begonnen die al even in mijn hoofd zat, enz... ." 

Maar dus een hele dikke merci Mario. De bos bloemen staan nog steeds midden in mijn kot te pronken en bloeien. Ik zie je vrijdag :DEen minuut filmpje dat ik moest maken voor school over mijn stage.1 comment:

  1. Ah super, fijn om te horen dat je stage zo goed verlopen is. Het zal wel inspiratie en energie geven om ervoor te blijven gaan (buiten school uit). =)

    ReplyDelete