Friday, 12 September 2014

Wat er wel en niet gaande is werkgewijs.

Ik ben op het moment werkloos maar ik heb het nog nooit drukker dan dit gehad. Ik zit met 5 projecten in mijn hoofd die alle 5 om aandacht schreeuwen. Mijn tijd niet verdoen in één of ander fabriek of winkel heeft me enorm doen opbloeien in het werk dat ik uiteindelijk wil doen. Illustrator zijn. Ik heb de passie volledig terug in handen en ideeën gaan alle kanten uit. Het kan niet anders dat het na een tijd toch ook iets moet gaan opleveren. Dus maatschappij, hou nog even geloof in mij en dan zal ik geen lastpak meer zijn…

Maar waar ben ik dan zoal mee bezig… Tekenen en organiseren, bedenken en nadenken. zoeken en vinden. vloeken en schrijven. juichen en terug trots zijn op wat ik kan.

1- Studio Sesam uiteraard. De deadlines komen dichter en dichter. Januari zal het hele project zelfs achter de rug zijn en zal er een eerste boekje van mij verschijnen. Het project heeft me terug op gang getrokken. Heeft me verplicht alles terug bij elkaar te rapen en het beste uit mezelf te halen. En wie weet wat er nog allemaal meer uit volgt. Ik ben razend enthousiast. Nu mijn tekeningen op hetzelfde niveau van enthousiasme krijgen en it is in the pocket.

Een foto van Mylo Freeman en haar tekeningen tijdens een werkdag van Sesam2- Een nog "geheim project wat niet vast staat". via via, en nog allemaal niet officieel. En misschien helemaal niet voor mij. Maar ik vecht er voor. Want deze opdracht wil ik echt enorm graag doen en binnen halen. Maar meer ga ik er niet over zeggen. Behalve dat ik speciaal een tekening maakte om hen te overtuigen. Mij heeft die me zeker overtuigd. Ik kom meer en meer los van de "brave/stijve" tekening en vind eindelijk wat ik zelf ook leuk vind. Maar misschien nog een maandje wachten voordat ik definitief zeg dat dit mijn ding is.

De overtuigingstekening3- Tekeningen voor een magazine die ik vrijwillig ga maken om mijn volwassen illustraties/ magazine illustraties wat te oefenen en te leren kennen. Want dit is zeker iets waar ik in de toekomst ook in wil werken.  Maar de 14 moet een schets zijn gestuurd en de 30ste moet het af zijn (aiaiai alles zo op elkaar)

4- De boomboot. Mijn eindwerk laat me niet los. Want ik vond na wat gesurf een fonds dat steun verleent aan projecten voor kinderen van ouders met een verslaving. Ahha, daar ging mijn lichtje aan. Misschien moet ik eens gaan horen als dat ook voor dit boekje is weggelegd. En zoja, dan wordt dat eindwerk serieus onder handen genomen en omgevormd naar het enthousiasme en tekenstijl van nu. 

5- Een nog geheimer project om mijn enthousiasme zeker een jaar verder te laten gaan. Wat houdt het in, fondsen opzoeken, teksten schrijven organiseren. Maar het verplicht me verder te gaan dan dat ik ooit deed en eindelijk eens de handen uit de mouwen te steken. En dat voelt zo goed. Dit laatste project zorgt ervoor dat ik al de rest vooruit kan stuwen. Daarnaast zal dit project zeker niet alleen voor mezelf zijn en voor vele andere een goede uitwerking hebben. 


En gisteren ben ik zelfs nog naar Oostende geweest. Het kunstenloket had er een lezing over de ontwikkelingen van het kunstenaarstatuut. Ik vond dat ik eindelijk wel eens te weten mocht komen wat dat nu eigenlijk allemaal inhield. Dus nam ik de trein. was een half uur te vroeg en begroef mijn voeten in het zand. Het was een mini vakantie voor een half uurt. Gewoonweg zalig om eens in een andere omgeving te zijn. De lezing heeft me inderdaad wat meer leren kennen over de wetgeving als kunstenaar. maar er is nog heel veel meer opzoekingswerk te doen. 

 


p.s.: lang leven instagram voor hun artsy fartsy filters.

Werken doe ik dus meer dan ooit in mijn leven. Alleen heb ik er op het moment nog geen inkomsten van… zucht. Maar ik hou vol want ik heb er een heel sterk geloof in gekregen.

No comments:

Post a Comment