Friday, 30 January 2015

Workshop: character design en striptekenen in Ten DriesIn Ten Dries, een school in het BuBaO (Buitengewoon basisonderwijs) vroeg me een paar maanden geleden als ik bij hen een workshop striptekenen wou komen geven. Deze workshop gaf ik eerder al aan leerlingen in het kunstsecundair onderwijs. Nu zou ik hem geven aan kinderen van het lager onderwijs met nog een beperking erbij. Toch zei ik meteen ja. En ik ben enorm blij dat ik dit heb gedaan.

De workshop die ik al eerder gaf werd herbedacht op maat van de kinderen die ik voor me ging krijgen. Dit op zo een manier dat ik doorheen de dag nog alle kanten kon opgaan als het te snel of te traag zou gaan voor hun.

Vandaag gaf ik de les. Ik kreeg 5 kinderen die razend enthousiast waren om de workshop te volgen. Heel de dag hebben ze geweldig meegewerkt en er kwamen geweldige resultaten uit voort. Er waren toffe gesprekjes en de passie voor tekenen vulde het klaslokaal.

We begonnen met kleine tekenoefeningen. Om de vingers wat los te krijgen en eens anders te denken over tekenen.Dan ontwierp ieder kind zijn eigen mannetje. Dit mannetje leerde ze in voor, achter en zijkant tekenen. Ze dachten na hoe hun mannetje eruit zou zien als die kwaad, triest, blij, verliefd kijkt. Dit allemaal zodat hij later op de dag de ster was van hun eigen stripverhaal. 
 Ontmoet 
Lolbroek

Meneer Beker en Mevrouw konijn

Jeroen Meus

Flora

En Emily


Op het einde van de les tekende ikzelf nog voor elke leerling als cadeau voor de geweldige dag die ze me gaven nog een klein portretje.


Het was een geweldige ervaring om de workshop in deze school te geven. Reden te meer voor mij om mijn workshops meer uit te breiden en het parcours in de toekomst meer te ontdekken.

No comments:

Post a Comment