Monday, 6 May 2013

Het grote eindwerk

Maandag (toch nog voor een minuut of tien. Dus hier is een samenvatting van mijn werk deze week. Ik ben vooral bezig geweest aan mijn personages. Deze moesten echt allemaal op papier komen te staan. En dus heb ik ze getekend en getekend. Ik heb gezocht naar een stijl die ik beheers en snel in kan werken. En ze komen meer en meer tot leven als ik ze op papier zet wat een heel goed teken is. Af en toe zit ik zelfs te giechelen achter mijn papier gewoon omdat het me zo goed aanstaat dat karakter. 

Maar goed, hier de eerste schetsen na het aanmodderen, nu dus het echtere werk. 


 

 


 


En uiteraard mijn Panda Joppe die ik enorm graag teken. Zo een lief beertje.
 


Na deze eerste schetsen moest er natuurlijk wat beweging inkomen. Mijn figuurtjes waren levend. Hier was dus ook wat opzoeking naar. Ik ging zelfs een middagje naar de speeltuin en bekeek er de spelende kinderen. heerlijk om inspiratie op te doen. 

 

Maar ik zal nog een stapje verder moeten gaan en nu de diertjes vormelijk bepaald zijn moet ik ze ook wat karakter geven. Vooral, modern van deze tijd kinderkarakters. Dus als je een idee hebt, laat maar weten! :D


Weet je hoe moeilijk het trouwens is om een dier meisjesachtig te doen uitzien zonder kleedjes, strikjes of staartjes te gebruiken!!!? 


Van deze twee ben ik echt fan. Vooral de kat werd beter en beter.

En het visje eva is toch helemaal top met die bril! :D


Maar dit zijn dus de meisjes in het verhaal. Er komt nog ééntje bij maar daar moet ik nog een dier voor kiezen, de vlinder is namelijk geschrapt doordat die er echt niet bij paste als insect. (zal je later beter kunnen zien)
De jongens zijn voor morgenvroeg om uit te tekenen.

Ondertussen ben ik ook weer wat aan het schilderen geweest. De ene keer lukt het wat beter als de andere. Maar als dat schilderen deed me ook al aan de achtergrond denken, wat vermoedelijk voor mij nog een hele grote uitdaging gaat worden :s


 

Het egeltje is echt mijn favoriet van uitwerking. Dit ga ik dan ook opzoeken in elk personage.

En wat staat er nu op het programma voor de komende week:
-ik zal echt mijn patroon moeten ontwerpen want de stof moet nu dringend besteld worden
-personages 100 klaar, karakter vorm en kleur (dus ook dat extra dier)
-studie naar achtergronden.
-inplaats van spreads uittekenen gewoon zoveel mogelijk de situaties in het boek tekenen en zien wat er uit komt om dan de spreads te vinden.
-en uiteraard teksten van de brochure samenstellen
-al eens denken over het systeem van het pakket
-en vastleggen van idee van gevoelsmeter.

2 comments:

 1. Prachtig hoor !! Ik wil ook graag leren tekenen, wil namelijk een kinderboek maken met tekst én tekeningen :-)
  Het gaat over een beertje.
  Waar heb jij zo mooi leren tekenen?
  Ik hoop dat je mij kan helpen :-)
  Veel plezier nog met je mooie schatjes !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Debra,

   dank je wel voor het compliment.
   Ik heb altijd getekend. Het is iets dat gewoon in mij zit, al van kinds af aan heeft het me geboeid. Daarnaast heb ik eerst 3 jaar middelbaar kunstonderwijs gevolgd, dan 5 jaar grafische vormgeving illustratie in Hasselt en de laatste 2 jaar illustratie in het St-Lucas Gent. En nu ben ik afgestudeerd als illustrator en ga er ook in werken.

   Het belangrijkste is dat je vol met passie aan je tekeningen werkt. het geen project is even tussendoor omdat je dat gewoon graag eens wil doen. Je moet er praktisch voor leven :)
   Als je nog geen opleiding hebt gehad kan je kiezen als j het allemaal op je zelf doet (wat moeilijk is want dan kom je moeilijk in contact met dingen die al bestaan en kennis van andere) anders zou je kunnen kiezen voor een opleiding op de acadamie. Tegenwoordig zijn daar enorm goede cursussen in. hier in Gent alleen al kan je op het st-Lucas avondschool of academie een cursus illustratie volgen. Moet je zeker eens in jou buurt bekijken.

   veel succes met je project.

   Delete